Toto je názorná ukážka, ako možno pohodlne, odkiaľkoľvek  hlasovať, teda rozhodovať o dôležitých celospoločenských otázkach.

Klikajte na obrázky.

Ako a kedy sa bude hlasovať?

Na základe predchádzajúcej vládnej, poslaneckej kampane a celospoločenskej diskusie (elektronicky, aj písomne ako napr. vo Švajčiarsku) o plusoch a mínusoch predkladaného návrhu, sa musia voliči povinne rozhodnúť, čo je podľa nich lepšie. Teda prevezmú demokraticky (vláda ľudu) moc na seba, čím nebudú môcť nadávať na politikov. Tak ako sa dennodenne milióny ľudí rozhodujú o všetkých svojich životných potrebách, tak prečo by sa nevedeli rozhodnúť o celospoločenských otázkach.

Proti  falšovaniu  pri hlasovaní máme pripravené riešenie, ktoré je bezpečnejšie, ako je terajšie klasické hlasovanie, otravne chodenie k urnám za viac ako 10 miliónov EUR, riziku v 6 000 volebných okrskov, volebné preukazy, zdĺhavé a prácne sčítanie, obavy s manipulovania apod.  Lepšie zabezpečené, ako majú banky, kde denne prejdú internetom miliardy.

Aby sa vyhlo obrovskému množstvu nebezpečiam internetové priestoru, tak všetky hlasovania budú prebiehať zásadne iba prostredníctvom  GSM sietí, ktoré nie sú vystavené internetovým hrozbám, sú pod štátnym dozorom a teda kontrolovateľné pred prípadným zneužitím. Takže žiadne obavy zo zneužitia, keďže vaša odpoveď ANO/NIE bude v mobilnej OFF line aplikácii zašifrovaná Kvalifikovaným elektronickým podpisom (KEP), ktorý má hodnotu notárskeho osvedčenia vo vašom mobile. A v takto zašifrovanej SMSke vo Vašom mobile bude odoslaná operátorovi pomocou BTS, BSC, optokáblami,(nie IP). Tento operátor Vašu SMSku  následne odovzdá štátnej volebnej komisii, ktorá  bude všetky SMSky spracovávať v jednej miestnosti, ktorá bude pod dozorom niekoľkých vysokých štátnych úradníkov (napr. 5 náhodne vybraných),  plus  notára, ktorí svojim KEPom spustia hlasovanie a ručia za bezpečné hlasovanie. Samozrejme všetko bude pod verejnou kontrolou  ON line kamier bezpečne spracovávané. Takže žiadny Internet, žiadny Google, žiadny FB, žiadny Eset a pod.

Pre tých, ktorí ešte nemajú Smart mobil (cca niekoľko tisíc) a majú právo hlasovať, štát daruje Nosmart mobil, avšak tak vybavený, aby sa s ním nedalo obchodovať (softvérovo nezaujímavý). Niečo podobné, ako nám štát rozdával eurokalkulačky, keď sme prechádzali na EURO. Tieto náklady sa uhradia z ušetrených miliónov, ktoré už strany nebudú dostávať od štátu. (cca 25 mil.€ ročne)

Čo myslíte?

Tí, čo majú viac ako 18 rokov a nemajú viac ako 65 rokov, vedia telefonovať mobilom,

dokážu takýmto spôsobom hlasovať?

Návrat na domovsku stránku www.hlasujeme.com    Návrat na domovskú stránku www.nasevolby.sk

0
Translate »